Dodatkowe naturalne składniki miąższu aloesowego.

Wyjaśnienie dodatkowych składników w miąższu Aloe Vera firmy FLP

Główne składniki – 

 Miąższ Aloe Vera – firmy Forever Living Products:
Miąższ Aloe Vera (97,4%), sorbitol, witamina C, kwas cytrynowy, papaina, guma ksantanowa, tokoferol

Poniżej przedstawiam wyjaśnienie tych dodatkowych składników  – wszystkie pochodzenia naturalnego

Sorbitol – wspomaga absorbowanie witamin i składników mineralnych. Wodny sorbitol jest uzyskiwany ze specjalnie przetworzonej kukurydzy.

Naturalny smak cytrynowy – uzyskiwany z cytryn i innych owoców cytrusowych, zawiera witaminy i składniki mineralne, włącznie z witaminą C.

Kwas askorbinowy (witamina C) – przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego, niezbędny również przy formowaniu komórek kolagenowych. Właściwości witaminy C są powszechnie znane m. in. wzmacnia naczynia włoskowate, przyspiesza procesy gojenia.

Kwas cytrynowy – otrzymywany z owoców cytrusowych. Powszechnie używany w przemyśle spożywczym jako przeciwutleniacz, reguluje poziom pH. Uczestniczy w cyklu energetycznym Krebsa, niezbędny także przy budowaniu komórek ciała.

Benzoesan sodu – substancja uzyskiwana z kwasu benzoesowego, wytwarzanego głównie z jeżyn oraz jagód górskich. Zapobiega rozwojowi bakterii w trakcie używania produktu. Składnik ten jest stosowany w ilościach nie przekraczających 6mg na 100g produktu (0,006%)

Papaina – występująca w owocach papai, naturalny enzym wspomagający przyswajanie białka.

Guma ksantanowa – naturalnie stabilizujący i tworzący emulsję składnik uzyskiwany z glonu morskiego – brunatnicy.

Tokoferol (witamina E) – wytwarzana z zarodków pszenicy, ziarenek ryżu i innych olejów roślinnych, naturalny przeciwutleniacz. Witamina E jest znana z wielu właściwości leczniczych, m. in. jest uznanym środkiem zmniejszającym ryzyko zachorowania na raka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *